Resurse pentru advocacy

În perioada 1 aprilie 2021 – 31 martie 2023, în cadrul proiectului CDMiR: o viziune comună pentru integrarea migranților & refugiaților, organizațiile membre CDMiR au contribuit la realizarea unui set de resurse pentru activitățile de advocacy realizate în comun.

Au fost dezvoltate două tipuri de resurse:

  • Documentele de poziție CDMiR, care reflectă poziția Coaliției pe anumite teme mai largi sau subiecte punctuale, aflate în dezbaterea publică sau care ar trebui îmbunătățite, pentru a apăra drepturile imigranților în România.
  • Analize comparative și/sau sectoriale, care să fundamenteze eforturile de advocacy și să contribuie cu dovezi la dezbaterea publică.

Pentru acces facil, enumerăm mai jos aceste resurse.

De asemenea, pe parcursul proiectelor, am publicat o serie de articole care analizează Strategia Națională privind Imigrația și politicile de răspuns la criza refugiaților din Ucraina, în perioada martie-decembrie 2022.

Documente de poziție CDMiR

Sinteza documentelor de poziție

Analize

Analize comparative între România și alte state

Analize sectoriale privind politicile naționale

Analize cu privire la răspunsul la războiul din Ucraina (din perspectiva integrării refugiaților)

 

—-

Proiectul CDMiR: O viziune comună pentru integrarea migranților și refugiaților în România este derulat de către Fundația Consiliul Național Român pentru Refugiați, în parteneriat cu Centrul pentru Inovare Publică și Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org .

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.