Proiecte

 

 

CDMiR: o viziune comună pentru integrarea migranților & refugiaților

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Context

România se află în proces de tranziție de la țară de origine către țară de destinație pentru migranți. Din ce în ce mai multe persoane se stabilesc aici pentru studii, slujbe, pentru a fi alături de familiile lor sau fugind din calea războiului și persecuției.

Cu toate acestea, politicile naționale privind migrația pun accentul pe securizarea frontierelor, iar migranților și refugiaților, un grup social în creștere, li se pun la dispoziție puține oportunități care să le permită să se integreze sau să devină activi civic.

Migranții și refugiații au nevoie de măsuri concrete care să le permită să devină parte a comunității, să fie productivi și să își atingă adevăratul potențial în societatea românească.

Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților

Coaliția pentru Drepturile Migranților si Refugiaților – CDMiR s-a format în 2017, ca răspuns la nevoile din ce în ce mai complexe de integrare ale migranților și refugiaților.

În prezent, CDMiR reunește 23 de organizații neguvernamentale și 5 susținători din mediul academic și din rândul organizațiilor internaționale, fiind singura Coaliție a societății civile din România activă în domeniul migrației, azilului și integrării. Membrii CDMiR acoperă un număr larg de domenii de expertiză, inclusiv cercetare, advocacy, asistență materială, juridică şi medicală, orientare și dialog intercultural.

Pentru a afla mai multe despre Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților și despre activitățile acesteia, accesați www.cdmir.ro.

Despre proiect

Proiectul CDMiR: O viziune comună pentru integrarea migranților și refugiaților în România este derulat de Fundația Consiliul Național Român pentru Refugiați în parteneriat cu Centrul pentru Inovare Publică și Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, și beneficiază de finanțare în valoare de 185.102 EUR prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Durata proiectului este de 24 luni, acesta urmând să fie implementat în perioada 1 aprilie 2021 – 31 martie 2023.

Activități

Vom acționa în patru direcții strategice:

  1. Consolidarea capacității și sustenabilității Coaliției pentru Drepturile Migranților și Refugiaților
  2. Advocacy pentru integrarea migranților și refugiaților în România
  3. Comunicare și conștientizare privind situația migranților și refugiaților din România
  4. Consultarea comunităților de migranți și refugiați din România

Date de contact

Pentru mai multe informații legate de proiectul CDMiR: o viziune comună pentru integrarea migranților și refugiaților, persoanele de contact sunt:

Despre promotor și parteneri

Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi este o organizaţie neguvernamentală fondată în 1998 şi având statutul de organizaţie de utilitate publică din 2003. Misiunea CNRR este aceea de a promova şi apăra prin toate mijloacele legale drepturile omului în general şi drepturile migranţilor, refugiaţilor şi solicitanţilor de azil în special. Website: www.cnrr.ro

Asociația Centrul pentru Inovare Publică este organizație non-guvernamentală înregistrată legal în anul 2014 cu misiunea de a construi o societate deschisă în care instituții transparente oferă acces la informații în formate deschise, decid împreună cu și în interesul celor pe care îi reprezintă, garantând drepturi egale pentru toate persoanele, iar cetățenii iau atitudine în cunoștință de cauză față de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Website: www.inovarepublica.ro

Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare își propune să contribuie la consolidarea unei societăți democratice, incluzive și diverse, echilibrată din punct de vedere social și economic, capabilă să răspundă nevoilor tuturor. Misiunea sa este să susțină și să promoveze valorile democratice, modelele și intervențiile pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe libertate, responsabilitate și respect. Website: www.novapolis.ro

*

Proiectul este derulat de Fundația Consiliul Național Român pentru Refugiați în parteneriat cu Centrul pentru Inovare Publică și Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, și beneficiază de finanțare în valoare de 185.102 EUR prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de: