Guvernul mărește numărul muncitorilor străini care pot veni în România în 2019

Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre de guvern ce urmează a fi adoptată în următoarea ședință a Executivului, numărul muncitorilor străini ce pot fi admiși pe piața muncii din România, în 2019 – 20.000. Tot Guvernul a propus, în luna decembrie 2018, un contigent de 13.500 de lucrători, în condițiile în care pentru anul 2018 fusese admis un număr de 7.000 de muncitori.

Se admite astfel amploarea crizei forţei de muncă locale şi se propune, totodată, să se acopere o parte din acest deficit cu angajaţi din afara Uniunii Europene. 

Articol unic – Pentru anul 2019 se stabileşte un contingent de 20.000 de  lucrători nou – admişi pe piaţa forţei de muncă din România.

Conform datelor oficiale, cel mai mare deficit de forţă de muncă este în construcţii şi în industria de turism, în contextual în care aproximativ 4 milioane de români apți de muncă au ales să emigreze în ultimii ani.

Importul de forţă de muncă extracomunitară e restricţionat anual de Guvern, astfel că la fiecare început de an, Executivul stabilește, prin hotărâre, un număr maxim de noi lucrători străini din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, care pot fi aduşi la muncă în ţara noastră.

Sursa: Legestart