Newsletter CDMiR4UA

Read this page in English

_______

Newsletter #12: Rezultate și concluzii ale proiectului CDMiR4UA

Newsletter #11: Hărțuirea la locul de muncă

Newsletter #10: Încălcarea unor drepturi din contract de muncă de către angajator

Newsletter #9: Contractul de cesiune a drepturilor de autor

Newsletter #8: Angajarea pe piața muncii: Activități independente

Activități independente prin înființarea unei persoane fizice autorizate (PFA) sau unei societăți cu răspundere limitată (SRL).

Newsletter #7: Angajarea pe piața muncii: Contractul de muncă pentru migranți și beneficiarii protectiei temporare în România

Aici vă prezentăm câteva detalii importante referitoare la incheierea contractului de muncă pentru migranți și beneficiarii protectiei temporare în România.

Newsletter #6: Traficul de persoane ca urmare a războiului din Ucraina

Conflictele au fost recunoscute de mult timp ca fiind un motor al traficului de persoane, de la munca forțată și exploatarea sexuală până la recrutarea de copii soldați. Riscurile traficului de persoane au fost semnalate de membrii comunității internaționale încă de la lansare invaziei la scară largă în Ucraina.

Newsletter #5: Persoanele din țările terțe care fug din calea războiului din Ucraina 

În martie 2022, România a extins protecția temporară și pentru cetățeni non-ucraineni și apatrizi care fug din calea războiului din Ucraina.

Newsletter #4: Accesul persoanelor strămutate la piața muncii 

În acest număr am selectat câteva știri referitoare la accesul la structura de oportunități a persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina. Integrarea refugiaților ucraineni pe piața muncii din România, recomandări și concluzii despre oamenii și organizațiile implicate în răspunsul la criza din Ucraina sunt cateva dintre temele acestui număr.

Newsletter #3: Minorii refugiați neînsoțiți

Multe dintre persoanele strămutate din Ucraina sunt copii, de obicei însoțiți de un părinte, un membru al familiei sau rude adulți ori îngrijitori sau tutori din instituțiile ucrainene. Astfel, unii dintre ei pot fi considerați minori neînsoțiți, în timp ce alții sunt însoțiți.

Newsletter #2: Conștientizarea impactului războiului asupra sănătății mintale

Din cauza stigmatizării, deseori problemele de sănătate mintala sunt ignorate. Prin abordarea acestui subiect, dorim să contribuim la reducerea stigmatizării și să încurajăm dialogul deschis despre bunăstarea mintală atât în rândul comunității de refugiați, cât și în rândul comunității-gazdă.

Newsletter #1: Date și rapoarte privind integrarea refugiaților  Prin acest buletin de știri, dorim să explorăm unele aspecte legate de integrarea refugiaților ucraineni și provocările cu care se confruntă atât ei, cât și comunitățile gazdă. Am adunat în acest newsletter câteva resurse și date pentru a oferi o perspectivă asupra situației din România, în contextul european și regional.

________

**Proiectul este derulat de Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Fundaţia Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi și Centrul pentru Inovare Publică și beneficiază de o finanțare în valoare de 199.900 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă verdecompetitivă și incluzivă. 

Proiect derulat de: