Propunerile Coaliției pentru Drepturile Migranților și Refugiaților pentru Guvernul României

În prima parte a anului 2017 organizațiile membre ale CDMiR au solicitat reactivarea Comitetului Interministerial Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților (Comitet), înființat în anul 2015 ca răspuns la provocările internaționale în domeniul migrației și azilului și care a fost inactiv pe parcursul anului 2016.

Am reușit să obținem reactivarea în toamna anului 2017, iar pe parcursul celor 5 luni de activitate Comitetul, a cărui coordonarea a fost preluată de Secretariatul General al Guvernului, a reușit să redeschidă dialogul multi-sectorial și să obțină câteva rezultate punctuale în domeniul integrării migranților și refugiaților. 

Aici regăsiți toate propunerile Coaliției transmise în intervalul septembrie 2017- ianuarie 2018 pentru o mai bună gestionare a domeniului migrației, azilului și integrării din România.

Din păcate, activitatea Comitetului s-a întrerupt în februarie 2018, odată cu schimbarea de Cabinet, dar ne exprimăm speranța că, dată fiind actualitatea și importanța dosarului migrației la nivelul întregii comunități europene, precum și nevoia de a pregăti eficient preluarea președinției Consiliului European în 2019, aceasta va fi reluată.