_______
Newsletter #12: Rezultate și concluzii ale proiectului CDMiR4UA
Pe măsură ce ne apropiem de încheierea proiectului, dorim să reflectăm asupra realizărilor și lecțiilor învățate pe parcursul acestor 12 luni de eforturi susținute.
Newsletter #11: Hărțuirea la locul de muncă
Acest newsletter este dedicat informării despre drepturile refugiaților în România, cu un accent deosebit pe hărțuirea la locul de muncă, un subiect de maximă importanță pentru toți cei care doresc să muncească în condiții sigure și respectuoase.
Newsletter #10: Încălcarea unor drepturi din contract de muncă de către angajator
Ne dorim să sprijinim persoanele strămutate din cauza războiului, în procesul de integrare și să oferim informațiile necesare pentru a asigura respectarea drepturilor la locul de muncă. În acest număr, vom discuta despre drepturile prevăzute în contractul de muncă și despre ce se poate face dacă acestea sunt încălcate de către angajator.
Newsletter #9: Contractul de cesiune a drepturilor de autor
Toate operele originale de creație intelectuală în domeniul literar, artistic sau științific, cum sunt scrierile literare, studii, cursuri, opere fotografice, desene, design, lucrări audiovizuale, jocuri video, inclusiv programele de calculator etc, reprezintă drepturi de autor
Newsletter #8: Activități independente
Activități independente prin înființarea unei persoane fizice autorizate (PFA) sau unei societăți cu răspundere limitată (SRL).
Newsletter #7: Contractul de muncă pentru migranți și beneficiarii protectiei temporare în România
Aici vă prezentăm câteva detalii importante referitoare la incheierea contractului de muncă pentru migranți și beneficiarii protectiei temporare în România.
Newsletter #6: Traficul de persoane ca urmare a războiului din Ucraina
Conflictele au fost recunoscute de mult timp ca fiind un motor al traficului de persoane, de la munca forțată și exploatarea sexuală până la recrutarea de copii soldați. Riscurile traficului de persoane au fost semnalate de membrii comunității internaționale încă de la lansare invaziei la scară largă în Ucraina.
Newsletter #5: Persoanele din țările terțe care fug din calea războiului din Ucraina
În martie 2022, România a extins protecția temporară și pentru cetățeni non-ucraineni și apatrizi care fug din calea războiului din Ucraina.
Newsletter #4: Accesul persoanelor strămutate la piața muncii
În acest număr am selectat câteva știri referitoare la accesul la structura de oportunități a persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina. Integrarea refugiaților ucraineni pe piața muncii din România, recomandări și concluzii despre oamenii și organizațiile implicate în răspunsul la criza din Ucraina sunt cateva dintre temele acestui număr.
Newsletter #3: Minorii refugiați neînsoțiți
Newsletter #2: Conștientizarea impactului războiului asupra sănătății mintale
Din cauza stigmatizării, deseori problemele de sănătate mintala sunt ignorate. Prin abordarea acestui subiect, dorim să contribuim la reducerea stigmatizării și să încurajăm dialogul deschis despre bunăstarea mintală atât în rândul comunității de refugiați, cât și în rândul comunității-gazdă.
Newsletter #1: Date și rapoarte privind integrarea refugiaților Prin acest buletin de știri, dorim să explorăm unele aspecte legate de integrarea refugiaților ucraineni și provocările cu care se confruntă atât ei, cât și comunitățile gazdă. Am adunat în acest newsletter câteva resurse și date pentru a oferi o perspectivă asupra situației din România, în contextul european și regional.
________
**Proiectul este derulat de Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Fundaţia Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi și Centrul pentru Inovare Publică și beneficiază de o finanțare în valoare de 199.900 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Proiect derulat de: