Newsletter

Read this page in English

_______

Newsletter #3: Minorii refugiați neînsoțiți

Multe dintre persoanele strămutate din Ucraina sunt copii, de obicei însoțiți de un părinte, un membru al familiei sau rude adulți ori îngrijitori sau tutori din instituțiile ucrainene. Astfel, unii dintre ei pot fi considerați minori neînsoțiți, în timp ce alții sunt însoțiți.

Newsletter #2: Conștientizarea impactului războiului asupra sănătății mintale

Din cauza stigmatizării, deseori problemele de sănătate mintala sunt ignorate. Prin abordarea acestui subiect, dorim să contribuim la reducerea stigmatizării și să încurajăm dialogul deschis despre bunăstarea mintală atât în rândul comunității de refugiați, cât și în rândul comunității-gazdă.

Newsletter #1: Date și rapoarte privind integrarea refugiaților  Prin acest buletin de știri, dorim să explorăm unele aspecte legate de integrarea refugiaților ucraineni și provocările cu care se confruntă atât ei, cât și comunitățile gazdă. Am adunat în acest newsletter câteva resurse și date pentru a oferi o perspectivă asupra situației din România, în contextul european și regional.

________

**Proiectul este derulat de Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Fundaţia Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi și Centrul pentru Inovare Publică și beneficiază de o finanțare în valoare de 199.900 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă verdecompetitivă și incluzivă. 

Proiect derulat de: